torsdag den 30. april 2009

Historien om Blues of Denmark (part 2)

Da oktober var ved at rinde ud, blev der endelig fundet plads i kalenderen til at afholde foreningens julefrokost. Den blev afholdt hos Stork og samtidig blev Morten optaget i foreningen. Det blev en god aften med masser af dejlig dansk smørebrød, øl og snaps. Som aftenens højdepunkt kan nævnes at Formanden og Kassereren vandt fodboldquiz’en (TP fodbold) over Morten og Stork. Niko kunne desværre ikke deltage ved denne julefrokost.


Nu var stilen lagt for afholdelse af julefrokoster. Og vi var klar til snarest at afholde endnu en julefrokost. Dette kunne passende gøres samtidig med, at der i januar 2009 – jf. vedtægterne – skulle afholdes ordinær generalforsamling.


Som sagt så gjort. Og derfor blev der afholdt endnu en julefrokost – og generalforsamling – på januars sidste dag. Aftenen blev samtidig brugt til at byde det nye medlem, Sprutsælgeren, velkommen. Som en gestus til Sprutsælgeren fik han lov at ligge lejlighed til arrangementet. Niko var desværre – igen – forhindret i at deltage, så der deltog kun fem blå fyre. Aftenen havde dog masser af højdepunkter alligevel. Kort kan nævnes Mortens sprødstegte bacon, smadring af Simple Minds LP’er, afspilning af God Save the Queen og besøg på Glostrup Bodega. Derudover havde Stork lavet sin egen quiz (måske for at være sikker på han ikke tabte igen?!). En aldeles fremragende quiz, som Kassereren vandt sammen med Sprutsælgeren. Kassereren er dermed fortsat ubesejret i Linfield-quiz’er.


Ovennævnte er dog langtfra det vigtigste der skete denne aften. For på generalforsamlingen fik fanklubben endelig vedtaget et navn. Som bekendt blev det Blues of Denmark. Kontingentet blev fastsat til 150 kr., mens Stork, Kassereren og Formanden blev genvalgt til bestyrelsen, hvor Sprutsælgeren blev første suppleant og Niko anden.


Seneste officielle arrangement blev afholdt 16. marts i år, hvor den blå skare atter indtog kælderen på Kennedy’s for at se topkamp og derby fra Belfast. Linfield-glentoran. Dette blev det bedst besøgte arrangement i foreningens historie. Alle seks medlemmer mødte nemlig op til en meget intens fodboldkamp, hvor den blå helt Paul Munster afgjorde kampen i overtiden. Hvilket udløste en ren bersærkergang af jubel blandt alle gæster i Kennedy’s kælder!


Foruden de nævnte tv-kampe har dele af fanklubben overværet de enkelte kampe fra det nordirske, der er blevet vist på enten Setanta Sports eller Sky Sports. Blues of Denmark har oftest set bold hos fjenden på Kennedy’s, hvor vi har fået lov at indtage kælderetagen, men også Old English Pub er blevet benyttet.

Dette var de to første kapitler i en forhåbentlig lang og glorværdig æra for Blues of Denmark.


Forever True – Forever Blue

tirsdag den 28. april 2009

Historien om Blues of Denmark (part 1)

Blues of Denmark tager sit udspring i en aften på den irske bar Kennedy’s i København. Nærmere bestemt Boxing Day. Her så Stork og Lars (nuværende kasserer i Blues of Denmark) Boxing Day Football fra Storbrittanien, og da Sky Sports – efter engelsk Premier League fodbold –viste en kamp fra den nordirske liga mellem Glentoran og Linfield besluttede de to ildsjæle, at der skulle startes en dansk fanklub for de blå.

Allerede inden kampen var slut tog de telefonisk kontakt til den nuværende formand, da de vidste at han er protestant og kunne blive en god formand. Uden den store betænkningstid sagde undertegnede ”ja” til dette hverv. Da Sky Sports allerede den 7. januar 2008 igen havde Linfield på programmet, blev denne event brugt til at holde stiftende generalforsamling.

Første generalforsamling
Der mødte fire mand op til den stiftende generalforsamling. Af vigtige detaljer herfra kan nævnes at der ikke blev valgt noget navn til foreningen, Stork donerede tre Linfield FC-shirts til foreningen samt kontingentet for nye medlemmer blev fastsat til en omgang til de fire, der var mødt op på den stiftende generalforsamling samt en flaske snaps til først komne julefrokost. Derudover blev det besluttet, at der minimum skal afholdes en julefrokost om året – gerne flere. Stork, Lars og undertegnede blev valgt til bestyrelsen, mens Niko blev valgt som suppleant.

Spæde start
Efter generalforsamling var bestyrelsen fuld af gå-på-mod. Det vigtigste – udover selvfølgelig at følge med i the Blues’ kampe – var at få afholdt en julefrokost. Denne lod desværre vente en del på sig og blev først afholdt i slutningen af oktober. Inden da var der dog blevet lavet et mindre reklamefremstød på 1964, hvor vi havde en af Linfield-trøjerne til at hænge i et par måneder. Samtidig blev der indført en Linfield-rabat på øl. Beklageligvis er flere af de bartendere, der kendte til rabatordningen nu stoppet på 1964.

Mens vi ventede på en julefrokost lykkedes det Linfield at vinde samtlige trofæer, der spilles om i Nordirland. Tre styks. Først Liga Cup’en med en 3-2 sejr over Crusaders i februar, så ligaen, hvor the Blues sluttede 3 point foran rivalerne fra glentoran, og til sidst IFA Cup’en med 2-1 over Coleraine i finalen, hvor den nuværende Stockport-spiller, Peter Thompson, nettede to gang i anden halvleg efter 0-1 ved pausen. Dermed havde Linfield FC nu vundet the Treble – og for tredje år i træk the Double! Imponerende.

lørdag den 25. april 2009

Ny sikkerhedschef!

Pressemeddelelse

Bestyrelsen i Blues of Denmark meddeler hermed,
at der er ansat en sikkerhedschef. Dette er det naturlige skridt efter at formanden for 1½ ugen fandt et "cliftonville copenhagen"-sticker ganske få meter fra sin bopæl.

Bestyrelsen ser meget alvorligt på dette frontalangreb på fanklubben, og tror ikke det er tilfældigt, at det pågældende sticker blev sat op på præcis det stoppested på Park Allé. Alvoren ses også i de første reaktioner fra medlemmerne da angrebet blev observeret:

Det er for sindsygt! Det betyder krig... /Morten


Det er jo lige til 36 politianmeldelser. Vi må sætte et vagtkorps sammen. /Niko

Pave shit /Kasseren

Hvad sker der? Vi må finde ud af hvem der har gjort det! /Stork


Det er derfor en stor glæde at kunne meddele, at Nick Hammer er ansat som sikkerhedschef og samtidig optaget som medlem i Blues of Denmark. Hans primære opgave bliver at holde cliftonville-fans og andre katolikker samt katolik-wannabees væk fra foreningens medlemmer! Jeg ser som formand frem til et langt og godt samarbejde med den gode Hammer!
På billedet ses sikkerhedschefen, N. Hammer, (th.) på et tidligere sikkerhedsjob for Ole Henriksen


fredag den 24. april 2009

Sæsonens sidste hjemmekamp

I morgen lørdag spiller Linfield FC sidste hjemmekamp i sæsonen, hvor Lisburn Distillery kommer på besøg. Kampen skal vindes, hvis LFC fortsat vil have chancen for at vinde det 4. mesterskab i træk.

Som de fleste nok ved har the glens ét point mere end LFC inden de to sidste kampe, og kan altså sikre sig mesterskabet hvis LFC taber i morgen, mens de selv slår Coleraine ude. Dette scenarie er dog ikke noget jeg vil beskæftige mig mere med nu.

Så lad os koncentrere os om Linfield. Spillerne må være sultne efter at vinde ovenpå de to kampe mod cliftonville. Først ligakampen i lørdags, hvor det var the ville, der havde overtaget og førte 2-1 indtil McAllister udlignede 4 minutter før tid. I tirsdagens omkamp i IFA cup'ens semifinale var rollerne byttet om. Linfield sad - ifølge meldingerne fra The Oval - på store dele af kampen og kom også foran 2-1 efter 78. minutters spil. Herefter havde bl.a. indkiftede Kevin Mc Hugh en kæmpe chance for at lukke kampen og bringe Linfield i sin 4. fjerde pokalfinale i træk. Men fra små 10 meters afstand lykkedes det McHugh at skyde over mål. Og i stedet for en Linfield triumf og kurs mod endnu en pokaltitel, skete det utænkelige; cliftonville scorede to mål i overtiden og bragte sig i finalen, hvor et andet hold fra Nordbelfast venter, nemlig Crusaders.

Efter sådan en kamp må, og skal, træner David Jeffreys 11 udvalgte være klar til at kæmpe for en sejr mod Distillery.På billedet ses altid velklædte David Jeffrey, forhåbentligt bliver der ikke meget at skælle ud over i morgendagens kamp.

Facts:
Linfield har 1-1-1 og en målscore på 2-2 i de tre hidtidige opgør mod Distillery i ligaen. Til gengæld har Linfield slået dem ud i både liga cup'en (1-0) og IFA cup'en (3-0).

Velkommen

Så er den her! Endelig fik Blues of Denmark sin egen blog.

Jeg vil jævnligt skrive om, hvad der rører sig i dels fanklubben og dels Linfield FC, der netop nu kun mangler to kampe i ligaen. Det er to kampe, vi i fanklubben ser meget frem til. For LFC ligger placeret på andenpladsen 1 point efter the glens, og er altså hårdt presset i forsøget på at vinde det fjerde mesterskab i træk.

Forever true - forever blue!

God fornøjelse med bloggen