tirsdag den 28. april 2009

Historien om Blues of Denmark (part 1)

Blues of Denmark tager sit udspring i en aften på den irske bar Kennedy’s i København. Nærmere bestemt Boxing Day. Her så Stork og Lars (nuværende kasserer i Blues of Denmark) Boxing Day Football fra Storbrittanien, og da Sky Sports – efter engelsk Premier League fodbold –viste en kamp fra den nordirske liga mellem Glentoran og Linfield besluttede de to ildsjæle, at der skulle startes en dansk fanklub for de blå.

Allerede inden kampen var slut tog de telefonisk kontakt til den nuværende formand, da de vidste at han er protestant og kunne blive en god formand. Uden den store betænkningstid sagde undertegnede ”ja” til dette hverv. Da Sky Sports allerede den 7. januar 2008 igen havde Linfield på programmet, blev denne event brugt til at holde stiftende generalforsamling.

Første generalforsamling
Der mødte fire mand op til den stiftende generalforsamling. Af vigtige detaljer herfra kan nævnes at der ikke blev valgt noget navn til foreningen, Stork donerede tre Linfield FC-shirts til foreningen samt kontingentet for nye medlemmer blev fastsat til en omgang til de fire, der var mødt op på den stiftende generalforsamling samt en flaske snaps til først komne julefrokost. Derudover blev det besluttet, at der minimum skal afholdes en julefrokost om året – gerne flere. Stork, Lars og undertegnede blev valgt til bestyrelsen, mens Niko blev valgt som suppleant.

Spæde start
Efter generalforsamling var bestyrelsen fuld af gå-på-mod. Det vigtigste – udover selvfølgelig at følge med i the Blues’ kampe – var at få afholdt en julefrokost. Denne lod desværre vente en del på sig og blev først afholdt i slutningen af oktober. Inden da var der dog blevet lavet et mindre reklamefremstød på 1964, hvor vi havde en af Linfield-trøjerne til at hænge i et par måneder. Samtidig blev der indført en Linfield-rabat på øl. Beklageligvis er flere af de bartendere, der kendte til rabatordningen nu stoppet på 1964.

Mens vi ventede på en julefrokost lykkedes det Linfield at vinde samtlige trofæer, der spilles om i Nordirland. Tre styks. Først Liga Cup’en med en 3-2 sejr over Crusaders i februar, så ligaen, hvor the Blues sluttede 3 point foran rivalerne fra glentoran, og til sidst IFA Cup’en med 2-1 over Coleraine i finalen, hvor den nuværende Stockport-spiller, Peter Thompson, nettede to gang i anden halvleg efter 0-1 ved pausen. Dermed havde Linfield FC nu vundet the Treble – og for tredje år i træk the Double! Imponerende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar