onsdag den 14. oktober 2009

Lever endnu!

Så er det vist ved at være på tide, at der sker lidt på Blues of Denmark's blog!

Efter en noget ustabil start på sæsonen er the Blues igen ved at finde melodien, der skal føre klubben frem til det 49. mesterskab! Således er de tre kampe i ligaen siden det smertende nederlag mod cliftonville alle vundet. Senest blev topholdet Crusaders banket med hele 4-0 - endda på udebane. Og sejren skulle eftersigende ikke have være et mål for stor.

Sejren betyder at the Blues nu kun er 4 point efter Crusaders inden lørdagens brag hjemme på Windsor mod glentoran - og the Blues har en kamp i hånden. Så det er ikke bare æren der spilles om på lørdag!

Herunder er der et par billeder fra livet i foreningen siden sidst (fotograf er Morten):
Sommerfest på Amager Strandpark

cliftonville-Linfield på TV...

tirsdag den 18. august 2009

Første derby

Efter de to Europa League-kampe mod Randers FC, er sæsonen nu for alvor i gang for the Blues. Der er allerede spillet to kampe i ligaen samt en i Co Antrim Shield (regional pokalturnering for klubber under North East Ulster Football Association).

Liga-starten er desværre ikke gået som planlagt med 2-2 ude mod Coleraine og 0-1 hjemme mod Crusaders, mens CAS-kampen bød på en pligtsejr over Ards fra den næstbedste række. I aften er det så virkelig alvor, når det gælder mestrene fra glens på the Oval i et klassisk Belfast-derby. Glentoran er kommet godt fra start og har vundet deres to første kampe i ligaen, så det bliver bestemt ikke nogen nem kamp for the Blues. Ovenikøbet på en banen hvor glens ikke er blevet besejret i de sidste tre indbyrdes liga-opgør. Siden 14. april 2007.

Hvis nogen ikke har set det, så må jeg hellere også lige nævne, at der nu findes en online Linfield FC tv-kanal på youtube. Kanalen viser bl. a. sammendrag fra alle LFC-kampe. Den kan klart anbefales - her kan f. eks. ses billeder fra Glenn Fergusons testimonial, hvor han scorer intet mindre end et drømmemål.

Du kan se Linfield TV her: http://www.youtube.com/user/MultiCALLAGHAN#play/all

fredag den 26. juni 2009

Verdensberømt i Syd-Belfast

Så er der kommet omtale af Blues of Denmarklinfieldfc.com i forbindelse med the Blues kamp i Randers i næste uge.

Andy Conn, der er webmaster på linfieldfc.com, har opfordret folk til at skrive ind hvis de planlægger at tage til Danmark. Og dette har Jacob Stork gjort for Blues of Denmark. Men også en masse Belfast-baserede fans har skrevet ind.

Der forventes rigtig mange Blå fans til Randers i næste - og til sammenligning kan det siges, at der var over 100 fans i Wales i sidste weekend til en træningskamp mod TNS. Vil du med de andre drenge med blå hjerter til Randers, så kontakt Stork.

Der kan ses nogle billeder og film fra et par af Linfields tidligere Europa Cup kampe her.

Forever True - Forever Blue

Nye ansigter

Da der i dag er under en uge til Linfield FC spiller i Randers, er det blevet tid til at præsentere nogle af de nye spillere i førsteholdstruppen, så alle er helt opdaterede.

For at starte fra en ende er den først spiller jeg vil præsentere den nye keeper, Alan Bleyney. Nordirlands reservekeeper, Alan Mannus, der havde kontraktudløb i Lindfield efter over 350 kampe (og 1 mål!), har søgt nye udfordringer i det engelske ligasystem, så det er lidt af et pres der kommer på Bleyney fra start! Mannus var af mange regnet som den bedste målmand i The Irish League. Men 27-årige Bleyney er bestemt heller ikke nogen dårlig målmand, hvilket hans 4 U21-landskampe og en enkelt A-landskamp tydeligt viser. Bleyney skiftede som ung til Southampton, hvor det dog kun blev til 3 kampe på 4 sæsoner, samt en del korte udlån til mindre klubber. I 2006 skiftede han til Doncaster for £50.000, hvor han spillede fast i en enkelt sæson, inde han af personlige årsager søgte væk fra klubben. Det seneste år har han stået stabilt for Bellymena Utd. i The Irish League, inden han nu har skrevet under på en 3-årig kontrakt med the Blues.
Alan Bleyney ved kontraktunderskrivelsen 1. juni

Næste spiller er den første, der blev præsenteret efter sæsonen 2008/09 sluttede. Midtbanespilleren Philip Lowry. Lowry er 20 år og kommer fra Institute FC, hvor han sidste sæson blev kåret til Young Player of the Year. Også han har fået en 3-årig kontrakt. Der har tidligere været interesse for det unge talent fra engelske klubber som Leicester City, Norwich City og QPR. Og som en bonus information kan det nævnes at BBC ved kontraktunderskrivelsen skrev at the Blues sikrede Lowry for næsen af glens!! På billedet ses han i aktion for Nordirlands ungdomslandshold ved Milk Cup 2008.


I går - få timer før the King of Pop sov ind (uden sammenligning i øvrigt) - blev der skrevet kontrakt med angriberen Curtis "Hunty" Allen. Den tidligere ungdomsspiller i AFC Bournemouth er 21 år gammel og er hentet på en 2-årig kontrakt. Han har fået trøje nr. 17. Altså Pistol-Pete Thompsons gamle nummer, hvilket ikke har gjort den unge spiller nervøs. Til linfieldfc.com udtaler han i dag: "That's obviously a big shirt to fill. However, I feel that I'm well capable of doing it. Hopefully, I can score as many goals as he did and hopefully, I can become as much of a legend as he is."

Hunty da han sent i går aftes havde skrevet under med the Blues

Som rosinen i pølseenden er der blevet skrevet kontrakt med det unge talent Aaron Burns, fra Linfields eget akademi. Burns er kun lige fyldt 17 år, men har allerede spillet 5 kampe for the Blues. Linfield er glade for at have fået papir på den nordirske u-17 landsholdspiller, da der allerede har været en del interesse fra across the water.

mandag den 22. juni 2009

Blues til Randers

Der er netop trukket lod til den nye Europa Leagues første kvalifikationsrunde, hvor Linfield har trukket Randers FC! Som udgangspunkt skal the Blues spille i Randers torsdag den 2. juli. Det er dog endnu ikke 100% fastlagt!

Mere info følger...

onsdag den 3. juni 2009

Fodboldøje

Nu er det ikke fordi denne blog skal til at udvikle til en decideret bogklub, men jeg vil gerne benytte denne stille fodboldperiode (i hvert fald set med blå klub-øjne) til at skrive lidt om den danske fodboldbog Fodboldøje.

Bogen er skrevet af Lasse Højstrup Sørensen, og handler om de vidt forskellige steder han har været og se – og opleve – fodbold. Han når hele verden rundt. Fra Indien via Northampton og Belfast til Peru. I dette forum er det dog afsnittet Den forkerte fodboldtrøje, der er mest interessant. Afsnittet giver et godt indtryk af situationen i Nordirland – konflikten mellem katolikker og protestanter. Hovedhistorien i afsnittet handler om Derry og deres løsrivelse fra den nordirske liga. Men der er også flere spændende fortællingerne om rivaliseringen mellem Linfield FC og det tidligere Belfast Celtic. En rivalisering som cliftonville (selvom den blev stiftet som en protestantisk klub i 1879 og aldrig har bidt sig helt fast i toppen af ligaen) er blevet en del af, da der i cliftonville-området de sidste 100 år har været en stærk katolsk indvandring.

Bogen kan klart anbefales og kan downloades ganske gratis her:
http://www.fodboldoje.dk/manusfodb..%5B1%5D.pdf

For yderligere anmeldelse kan man også se Alle Hader Os

mandag den 25. maj 2009

Tillykke Gers!

I går lykkedes det endelig vores brødre fra Glasgow - Rangers - at vinde det skotske mesterskab igen!

Fra Blues of Denmark skal der lyde et stort tillykke med det 52. mesterskab! Godt at I kan redde lidt af en ellers ikke særlig vellykket blå sæson!

Her lige en enkelt billede fra mesterskabsfesten fra rangers.premiumtv.co.uk:

torsdag den 21. maj 2009

Trist farvel - og magisk forlængelse

Så er det desværre blevet afgjort. Glenn Ferguson har spillet sin sidste kamp for the Blues. Linfield FC har her til aften meldt ud, at den 39-årige angriber ikke får forlænget sin kontrakt, der løb til og med den netop afsluttede sæson.

Ferguson nåede at score 284 mål i sine 519 kampe i den blå trøje. Han kom til klubben i 1998 fra Glenavon for en rekordsum på £55.000. Siden da er det blevet til 6 mesterskaber, 4 pokaltitler og 4 landskampe. Desuden er han i løbet af karrieren blevet topscorer i den bedste nordirske række 10 gange.

Fra Blues of Denmark skal der lyde en stor tak til Glenny-boy for hans trofasthed og mange gode (mål-)minder!

Der var dog også et par gode nyheder fra Linfield FC i dag. Kaptajn Noel Bailie har forlænget kontrakten med endnu et år og han vil dermed have mulighed for at komme op på de magiske 1.000 kampe i den blå trøje. Imponerende! For at nå dette magiske tal mangler Bailie "blot" 28 kampe. Samtidig har den unge højre back, Jim Ervin, forlænget sin kontrakt, så den inkluderer de kommende to sæsoner.

tirsdag den 19. maj 2009

Player of the Year

Så er tiden kommet hvor Blues of Denmark kan præsenteres vores første Linfield FC Player of Year. Og hvis man har fulgt med i afstemningen den sidste uges tid, vil det nok ikke være den helt store overraskelse, at det er de to ældre spillere, Glenn Ferguson og Noel Bailie, der løb med de fleste stemmer (83 % i alt). Dette skal nok også ses lidt i lyset af, at det er to spillere, der har været i klubben i hele fanklubbens historie – og derfor også nogle af de mest kendte.

Der var kun tre spillere der fik stemmer og de fordelte sig således:


Paul Munster 17 %

Noel Bailie 33 %

Glenn Ferguson 50 %


Dermed er Glenn Ferguson altså valgt til Player of the Year 2009! Stort tillykke Glenny-boy.


Glenn Ferguson (nr. 2 fra højre) ved præsentation af den nye away-trøje


Glenn Ferguson jubler efter en af sine 23 sæsonscoringer

mandag den 18. maj 2009

Ny Away-trøje

I går - søndag - blev den nye away-trøje vist frem. En rigtig flot trøje - selvom vi i Blues of Denmark ikke er helt tilfredse med den hvide farve...

På dette billede fra linfieldfc.com viser Lucy Evangelista trøjen frem:


Der kan ses flere billeder af trøjen - og Lucy - her:
http://www.linfieldfc.com/latestnews.asp?nid=4163

mandag den 11. maj 2009

Player of the Year

Så er det blevet den tid på året, hvor solen skinner, fuglene kvidrer og sæsonens kåringer skal finde sted.

Brugerne af linfieldfc.com har netop valgt Paul Munster til deres Player of the Year, og nu er det så brugerne af Blues of Denmark der kan afgive deres stemme.

Der er valgt fire kandidater:
Glenn Ferguson - LFC-spiller siden 1998, og over 500 kampe for klubben. Igen i år klubbens topscorer.
Michael Carvill - 21-årig angriber, der scorede to mål i sin debut tilbage i august. Tidligere på kontrakt i Charlton Athletic.
Paul Munster - Blev signet en af de sidste dage i tranfervinduet i august og har ikke set sig tilbage siden. Scorede bl.a. det vindende mål mod glens i marts 2009!
Noel Bailie - Har spillet 972 kampe for LFC siden sin debut i 1986. Har igen spillet en stabil sæson i det centrale forsvar.
39-årige Glenn Ferguson

mandag den 4. maj 2009

5-0 og sølv

Så sluttede sæsonen. Som bekendt var the Blues tvunget til at vinde, samtidig med at glens tabte point hjemme mod cliftonville.

Linfield gjorde hvad der skulle til og var allerede ved pausen foran 4-0 på Seaview mod Crusaders, der allerede inden kampen var sikker på at få bronze. Desværre lød meldingen fra The Oval at glentoran var foran 2-0. Dermed havde det kun kosmetisk betydning, at Michael Gault scorede til 5-0 i anden halvleg, for godt nok fik cliftonville scoret, men først efter glentoran var kommet på 3-0.

Dermed må Linfield nøjes med sølv efter 3 år med the double. Kun 1 point efter glentoran. Den helt store forskel i år fra tidligere er, at Linfield i år har tabt hele tre kampe hjemme på Windsor Park. De tre foregående sæsoner blev i alt kun 2 kampe tabt - heraf ingen i sæsonen 2007/08.

Linfield skal nu forsøge at spille sig i den nye Europe League, hvor første kval.-runde spilles 2. og 9. juli, med lodtrækning den 22. juni.

Forever True - Forever Blue

torsdag den 30. april 2009

Historien om Blues of Denmark (part 2)

Da oktober var ved at rinde ud, blev der endelig fundet plads i kalenderen til at afholde foreningens julefrokost. Den blev afholdt hos Stork og samtidig blev Morten optaget i foreningen. Det blev en god aften med masser af dejlig dansk smørebrød, øl og snaps. Som aftenens højdepunkt kan nævnes at Formanden og Kassereren vandt fodboldquiz’en (TP fodbold) over Morten og Stork. Niko kunne desværre ikke deltage ved denne julefrokost.


Nu var stilen lagt for afholdelse af julefrokoster. Og vi var klar til snarest at afholde endnu en julefrokost. Dette kunne passende gøres samtidig med, at der i januar 2009 – jf. vedtægterne – skulle afholdes ordinær generalforsamling.


Som sagt så gjort. Og derfor blev der afholdt endnu en julefrokost – og generalforsamling – på januars sidste dag. Aftenen blev samtidig brugt til at byde det nye medlem, Sprutsælgeren, velkommen. Som en gestus til Sprutsælgeren fik han lov at ligge lejlighed til arrangementet. Niko var desværre – igen – forhindret i at deltage, så der deltog kun fem blå fyre. Aftenen havde dog masser af højdepunkter alligevel. Kort kan nævnes Mortens sprødstegte bacon, smadring af Simple Minds LP’er, afspilning af God Save the Queen og besøg på Glostrup Bodega. Derudover havde Stork lavet sin egen quiz (måske for at være sikker på han ikke tabte igen?!). En aldeles fremragende quiz, som Kassereren vandt sammen med Sprutsælgeren. Kassereren er dermed fortsat ubesejret i Linfield-quiz’er.


Ovennævnte er dog langtfra det vigtigste der skete denne aften. For på generalforsamlingen fik fanklubben endelig vedtaget et navn. Som bekendt blev det Blues of Denmark. Kontingentet blev fastsat til 150 kr., mens Stork, Kassereren og Formanden blev genvalgt til bestyrelsen, hvor Sprutsælgeren blev første suppleant og Niko anden.


Seneste officielle arrangement blev afholdt 16. marts i år, hvor den blå skare atter indtog kælderen på Kennedy’s for at se topkamp og derby fra Belfast. Linfield-glentoran. Dette blev det bedst besøgte arrangement i foreningens historie. Alle seks medlemmer mødte nemlig op til en meget intens fodboldkamp, hvor den blå helt Paul Munster afgjorde kampen i overtiden. Hvilket udløste en ren bersærkergang af jubel blandt alle gæster i Kennedy’s kælder!


Foruden de nævnte tv-kampe har dele af fanklubben overværet de enkelte kampe fra det nordirske, der er blevet vist på enten Setanta Sports eller Sky Sports. Blues of Denmark har oftest set bold hos fjenden på Kennedy’s, hvor vi har fået lov at indtage kælderetagen, men også Old English Pub er blevet benyttet.

Dette var de to første kapitler i en forhåbentlig lang og glorværdig æra for Blues of Denmark.


Forever True – Forever Blue

tirsdag den 28. april 2009

Historien om Blues of Denmark (part 1)

Blues of Denmark tager sit udspring i en aften på den irske bar Kennedy’s i København. Nærmere bestemt Boxing Day. Her så Stork og Lars (nuværende kasserer i Blues of Denmark) Boxing Day Football fra Storbrittanien, og da Sky Sports – efter engelsk Premier League fodbold –viste en kamp fra den nordirske liga mellem Glentoran og Linfield besluttede de to ildsjæle, at der skulle startes en dansk fanklub for de blå.

Allerede inden kampen var slut tog de telefonisk kontakt til den nuværende formand, da de vidste at han er protestant og kunne blive en god formand. Uden den store betænkningstid sagde undertegnede ”ja” til dette hverv. Da Sky Sports allerede den 7. januar 2008 igen havde Linfield på programmet, blev denne event brugt til at holde stiftende generalforsamling.

Første generalforsamling
Der mødte fire mand op til den stiftende generalforsamling. Af vigtige detaljer herfra kan nævnes at der ikke blev valgt noget navn til foreningen, Stork donerede tre Linfield FC-shirts til foreningen samt kontingentet for nye medlemmer blev fastsat til en omgang til de fire, der var mødt op på den stiftende generalforsamling samt en flaske snaps til først komne julefrokost. Derudover blev det besluttet, at der minimum skal afholdes en julefrokost om året – gerne flere. Stork, Lars og undertegnede blev valgt til bestyrelsen, mens Niko blev valgt som suppleant.

Spæde start
Efter generalforsamling var bestyrelsen fuld af gå-på-mod. Det vigtigste – udover selvfølgelig at følge med i the Blues’ kampe – var at få afholdt en julefrokost. Denne lod desværre vente en del på sig og blev først afholdt i slutningen af oktober. Inden da var der dog blevet lavet et mindre reklamefremstød på 1964, hvor vi havde en af Linfield-trøjerne til at hænge i et par måneder. Samtidig blev der indført en Linfield-rabat på øl. Beklageligvis er flere af de bartendere, der kendte til rabatordningen nu stoppet på 1964.

Mens vi ventede på en julefrokost lykkedes det Linfield at vinde samtlige trofæer, der spilles om i Nordirland. Tre styks. Først Liga Cup’en med en 3-2 sejr over Crusaders i februar, så ligaen, hvor the Blues sluttede 3 point foran rivalerne fra glentoran, og til sidst IFA Cup’en med 2-1 over Coleraine i finalen, hvor den nuværende Stockport-spiller, Peter Thompson, nettede to gang i anden halvleg efter 0-1 ved pausen. Dermed havde Linfield FC nu vundet the Treble – og for tredje år i træk the Double! Imponerende.

lørdag den 25. april 2009

Ny sikkerhedschef!

Pressemeddelelse

Bestyrelsen i Blues of Denmark meddeler hermed,
at der er ansat en sikkerhedschef. Dette er det naturlige skridt efter at formanden for 1½ ugen fandt et "cliftonville copenhagen"-sticker ganske få meter fra sin bopæl.

Bestyrelsen ser meget alvorligt på dette frontalangreb på fanklubben, og tror ikke det er tilfældigt, at det pågældende sticker blev sat op på præcis det stoppested på Park Allé. Alvoren ses også i de første reaktioner fra medlemmerne da angrebet blev observeret:

Det er for sindsygt! Det betyder krig... /Morten


Det er jo lige til 36 politianmeldelser. Vi må sætte et vagtkorps sammen. /Niko

Pave shit /Kasseren

Hvad sker der? Vi må finde ud af hvem der har gjort det! /Stork


Det er derfor en stor glæde at kunne meddele, at Nick Hammer er ansat som sikkerhedschef og samtidig optaget som medlem i Blues of Denmark. Hans primære opgave bliver at holde cliftonville-fans og andre katolikker samt katolik-wannabees væk fra foreningens medlemmer! Jeg ser som formand frem til et langt og godt samarbejde med den gode Hammer!
På billedet ses sikkerhedschefen, N. Hammer, (th.) på et tidligere sikkerhedsjob for Ole Henriksen


fredag den 24. april 2009

Sæsonens sidste hjemmekamp

I morgen lørdag spiller Linfield FC sidste hjemmekamp i sæsonen, hvor Lisburn Distillery kommer på besøg. Kampen skal vindes, hvis LFC fortsat vil have chancen for at vinde det 4. mesterskab i træk.

Som de fleste nok ved har the glens ét point mere end LFC inden de to sidste kampe, og kan altså sikre sig mesterskabet hvis LFC taber i morgen, mens de selv slår Coleraine ude. Dette scenarie er dog ikke noget jeg vil beskæftige mig mere med nu.

Så lad os koncentrere os om Linfield. Spillerne må være sultne efter at vinde ovenpå de to kampe mod cliftonville. Først ligakampen i lørdags, hvor det var the ville, der havde overtaget og førte 2-1 indtil McAllister udlignede 4 minutter før tid. I tirsdagens omkamp i IFA cup'ens semifinale var rollerne byttet om. Linfield sad - ifølge meldingerne fra The Oval - på store dele af kampen og kom også foran 2-1 efter 78. minutters spil. Herefter havde bl.a. indkiftede Kevin Mc Hugh en kæmpe chance for at lukke kampen og bringe Linfield i sin 4. fjerde pokalfinale i træk. Men fra små 10 meters afstand lykkedes det McHugh at skyde over mål. Og i stedet for en Linfield triumf og kurs mod endnu en pokaltitel, skete det utænkelige; cliftonville scorede to mål i overtiden og bragte sig i finalen, hvor et andet hold fra Nordbelfast venter, nemlig Crusaders.

Efter sådan en kamp må, og skal, træner David Jeffreys 11 udvalgte være klar til at kæmpe for en sejr mod Distillery.På billedet ses altid velklædte David Jeffrey, forhåbentligt bliver der ikke meget at skælle ud over i morgendagens kamp.

Facts:
Linfield har 1-1-1 og en målscore på 2-2 i de tre hidtidige opgør mod Distillery i ligaen. Til gengæld har Linfield slået dem ud i både liga cup'en (1-0) og IFA cup'en (3-0).

Velkommen

Så er den her! Endelig fik Blues of Denmark sin egen blog.

Jeg vil jævnligt skrive om, hvad der rører sig i dels fanklubben og dels Linfield FC, der netop nu kun mangler to kampe i ligaen. Det er to kampe, vi i fanklubben ser meget frem til. For LFC ligger placeret på andenpladsen 1 point efter the glens, og er altså hårdt presset i forsøget på at vinde det fjerde mesterskab i træk.

Forever true - forever blue!

God fornøjelse med bloggen